Beschrijving

Koop jij je in in deze woonvereniging? Dat levert je een hele ruime bovenwoning op!

Binnen een paar minuten in het stadscentrum, op loopafstand van het centraal station Nijmegen én voldoende voorzieningen in de buurt zoals supermarkten, diverse winkels en bushaltes.

Indeling

Via de voordeur aan de zijkant van de woning is de gezamenlijke entree bereikbaar, met originele granito vloer en glas-in-lood raampjes.

Eerste verdieping

De sfeervolle bovenwoning is gelegen op de eerste en tweede verdieping. Via de overloop is de leefkeuken bereikbaar, voorzien van hexagon wandtegels, 4-pitsgasfornuis, vaatwasser en ontbijtbar. Deze leefkeuken biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel en een servieskast. De inbouwkast zorgt voor extra bergruimte in deze ruimte. 
Vanuit de ruime woonkamer die aan de achterzijde gelegen is, is het dakterras bereikbaar, een zonnige plek om heerlijk te genieten van buiten. De woonkamer is voorzien van een vaste kast en deze verdieping is geheel voorzien van eikenlook vloer. 
De badkamer is gerenoveerd in 2020 en is voorzien van toilet, modern wastafelmeubel en regendouche, aangesloten op de elektrische boiler waardoor er altijd voldoende warm water beschikbaar is voor een heerlijke douche.

Tweede verdieping

De tweede verdieping heeft twee kamers, de grote slaapkamer is voorzien van een wastafelmeubel en grote dakramen waardoor dit een lichte ruimte is. Ook is er voldoende bergruimte beschikbaar achter de knieschotten. Op deze verdieping staat momenteel de wasmachine, aangesloten op de elektrische boiler. De tweede slaapkamer is in gebruik als werkkamer en is ook voorzien van een groot dakraam.

Tuin

De voortuin met middag- en avondzon en het balkon voor de ochtendzon zijn heerlijke plekken om buiten te vertoeven, te genieten en om lekker buiten te eten. De voortuin is door een hovenier aangelegd en dat zie je terug in de keuzes qua beplanting, blijvend groen en met oog voor detail.

Bijzonderheden

-	Je koopt zonder overdrachtsbelasting of notariskosten te betalen, alleen een bijdrage van ca. €1.250,- voor de toetreding tot de woonvereniging; 
-	De woonvereniging bestaat momenteel uit twee leden;
-	Geheel voorzien van dubbelglas, schilderwerk beneden 2022, boven 2017;
-	Keuken renovatie uit 2019 en badkamer uit 2020;
-	Daken vervangen in 2020;


Voor informatie over de woonvereniging en de mogelijkheden tot financiering: kijk op stut-consult.nl of vraag het aan de makelaar. De vereniging van eigenaren is actief. De servicekosten bedragen €330,- per maand. Dit is inclusief de centrale verwarming, gasverbruik, water, elektra, gemeentelijke belastingen en verzekeringen. Er wordt €50,- van het maandbedrag gereserveerd voor groot onderhoud zoals o.a. schilderwerk. 

 
Wat is een woonvereniging?
De keuze voor een woonvereniging heeft te maken met de opzet van de woonruimte en de organisatie. De woonvereniging biedt een heldere organisatievorm van het gemeenschappelijk eigendom. De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een appartement koopt wordt je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand. De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester. In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.

Wat koop je nu?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusief gebruiksrecht van jouw appartement. Waaruit je appartement bestaat is exact beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te bemachtigen betaal je een inkoopbedrag. Als je het appartement wil verkopen dan verkoop je jouw lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.

Kenmerken