Villa op toplocatie in Venlo – Dokter Blumenkampstraat 51 Wijchen

  • vooraanzicht 1

TE KOOP €585.000 K.K. - Villa
613 3 Slaapkamer(s) 2 Badkamer(s) 1 Garage
 
 Aan favorieten toevoegen
Print

OMSCHRIJVING
Deze op een toplocatie in Venlo gelegen villa is een buitenkans!
Op loopafstand van het centrum èn nagenoeg aan de Maas ligt deze bijzondere vrijstaande villa in een oase van rust. Op deze locatie bent u ook in slechts enkele autominuten op de snelweg.
De villa bestaat uit twee woonlagen met elk een eigen toegang en is ook geschikt voor een gezin met kinderen.
De basis van deze villa is in uitstekende staat, echter een aantal onderdelen verdienen wel extra aandacht. Hierdoor is het gemakkelijk een  eigen` twist` te geven  aan deze woning.
We hebben deze mogelijkheden uitgewerkt onder het kopje, OPTIE VOOR DE WONING.

INDELING
De charmante gemetselde trap aan de voorzijde van de villa verschaft toegang tot de woning.
Bij binnenkomst  in de ruime hal vindt u een garderobe, prachtig weggewerkt achter de Louvre schuifdeuren. De hal -met toilet en garderobe- is de centrale plaats in deze woning. Hier vinden we de deuren die toegang geven tot de slaapkamer, (met aansluitend een ruime badkamer met daarin het tweede toilet), de keuken, woonkamer, meterkast en de trap naar het souterrain.

De woonkamer is zeer ruim en geeft meerdere mogelijkheden om deze naar eigen smaak  in te richten. Er is voldoende ruimte om een tv hoek te realiseren maar daarnaast ook een hoek waar het gezellig toeven is bij een – eventueel nieuw aan te brengen- haard, voor een extra leeshoek in de woonkamer is ook nog voldoende ruimte.
Vanuit de gehele woonkamer, heerlijk licht door de enorme raampartijen, is er zicht op de rondom de woning gesitueerde besloten tuin met alle privacy. De gestucte muren en  de prachtige parketvloer geeft de woonkamer het nodige cachet.
Ook vanuit de later aangebouwde serre met de leistenen vloer is er zicht op de groene tuin en het terras. Door middel van schuifdeuren wordt er een mooie open verbinding met de tuin behouden. Tevens is er nog een extra toegangsdeur vanuit de serre naar het andere terras. Deze serre is af te sluiten van de woonkamer door middel van een intern rolluik.

De keuken ligt centraal in de woning. Dit wil zeggen dat er vanuit meerdere ruimtes toegang tot de keuken mogelijk is. In de keuken ligt een leistenen vloer. De gestucte wanden met een vaste kastenwand zorgt ervoor dat er genoeg opbergruimte beschikbaar is. Voor de keuken hebben we ook een optie toegevoegd, om deze te moderniseren en zo een mooie open verbinding te maken met de grote lichte woonkamer.
Vanuit de keuken is er een open verbinding  naar de eetkamer. Er is meer dan voldoende ruimte om een grote eettafel te plaatsen waar u met uw hele gezin/familie uitgebreid kunt dineren. Als optie zijn in deze ruimte – in de buitenmuur- extra ramen aangebracht. Hierdoor is deze kamer extra licht en geeft u alle mogelijkheden een fantastische eetkamer te creëren.

Door middel van de donkerrood betegelde  vaste trap komt  u op de benedenverdieping in de ruime hal. Hier zijn twee slaapkamers gesitueerd en beiden zijn voorzien van een wastafel. De slaapkamers zijn beiden  ook voorzien van natuurlijk licht door middel van koekoek ramen. Aangrenzend is er een badkamer/douche aanwezig. Deze badkamer verdient een re-styling.
Op deze benedenverdieping vinden we naast een wijnkelder, de garage -met een achter de garage gelegen- ruime opslagruimte. Rechts naast de garage en vanuit de garage te bereiken, is ook nog een technische ruimte gesitueerd waar u de cv ketel gaat vinden en de aansluitingen voor een wasmachine en een droger.
De garage is voorzien van een automatisch te openen toegangsdeur. Op de oprit is tevens ruimte voor het parkeren van meerdere auto`s naast elkaar.

TUIN
De tuin is rondom de woning gelegen en bereikbaar via de eetkamer, woonkamer en de serre. Ook is de tuin bereikbaar via een poort die toegang biedt tot een pad aan de linkerzijde naast de woning. De woning en de tuin liggen hoger dan straatniveau en daardoor ervaart u veel privacy door de gehele tuin. De tuin omvat diverse terrassen en een weelderig boeket aan planten. Op elk moment van de dag kunt u in deze tuin een plek kiezen om in de zon of op een plekje in de schaduw te gaan zitten. De zonwering aan de gevel van de eetkamer zorgt voor een schaduwplek op het hoogst gelegen terras.

OPTIE VOOR DE WONING
In de opties die getekend zijn is rekening gehouden met de bouwkundige mogelijkheden die de woning biedt. De meest in het oog springende wijzigingen zijn de nieuwe ramen in de eetkamer en de glazen pui in de keuken waardoor er extra licht in de keuken binnenkomt en er contact is met de woonkamer.

BIJZONDERHEDEN
– De woning ligt heel dichtbij de Maas en ook op korte afstand van het centrum van Venlo;
– Extra privacy door hoge ligging;
– Bijzondere en unieke bouwstijl;
– Een groot deel van de woning is voorzien van isolatieglas, rolluiken en zonwering;
– De woning is omgeven door tuin.

Kaart locatie